Boka Tabla för ditt julbord! I museets fantastiska lokaler med enorma fönsterpartier som speglar julstaden Göteborgs ljus får ni en unik inramning till ert julbord. Du bokar hela museets restaurang för ditt evenemang och kan även kombinera med visning av någon av våra utställningar eller annan aktivitet. Välkommen med din bokning!

Julbord kostar 439:- per person + lokalhyra.

För bokning av julbord – hör av dig till konferens@varldskulturmuseerna.se eller 010-456 11 56
Bokningstelefonen är öppen: mån -tors: 9-16 med lunchstängt 12-13
Fre: 9-14 med lunchstängt 12-13

På julbordsbuffén hittar du det mesta som hör ett klassiskt julbord till:

Sillar
Kryddpepparsill, pepparrotssill, skaldjurssill, äpple-kanelsill, skånsk senapssill, gubbröra, stekt inlagd strömming, hackad rödlök, gräddfil, spisbröd, brännvinsost, kryddost, skuren gräslök samt sillpotatis.

Kallt
Fänkålsgravad lax med grovsenapssås, inkokt lax med dillmajonäs, vörttunnbröd med rökt lax och färskost, ägghalvor med räkor, fisk och skaldjurspaté, julskinka, lammfiol, kalkon, medwurst, gräddleverpastej, hjortpaté med äpple och lingongelé, varmrökt fläsk med plommon, älgsalami, press-sylta, syltlök, saltgurka, rödbetssallad, potatissallad, ostbricka, blandade kex, rabarbermarmelad och rostade valnötter.

Småvarmt
Janssons frestelse, lutfisk, bacon, ärtor & bechamelsås, köttbullar, prinskorv, lammkorv, rödkål, grönkål, revbenspjäll, julkorv och dopp i grytan.

Godis & dessert
Knäck, ischoklad, ris á la Malta med hallonsås, pepparkakstiramisu, fruktsallad och julgodis.

Kaffe och te